Това е блог на Европейски образователен проект "Ефикасен педагогически ресурс за активно учене" по програма Еразъм +. Проектът започна през септември 2016 година и ще се реализира в НУ"Свети Софроний Врачански" гр. Враца в продължение на три години. Дейностите се финансират с подкрепата на ЕК.

събота, 4 ноември 2017 г.

Пътешествие в „Музейко“

Всички, които активно работим по Европейски проект „ЕПРАЛ“, бяхме наградени с екскурзия до „Музейко“ в гр. София. Целта ни този път беше да  научим с какви алтернативни методи човечеството може да опази природата по-чиста.
Сформирахме отбори и  започна нашето пътешествие през времето и пространството с главна мисия да откриваме и да се забавляваме. Върнахме се в миналото и под микроскоп видяхме как изглеждат костите и кожата на праисторическите животни. Научихме как са живеели хората, с какви инструменти са си служели и как са се отнасяли към природата.
На втория етаж обърнахме внимание на проблемите, които хората имат вече с природата – земетресения, наводнения, суша. Опитахме се да проектираме най-здравата сграда, която да издържа на земетресения и в зона  „Строежко“  реализирахме нашите идеи. С помощта на хиляди строителни блокчета и дъсчици, големи лего кубчета в различни цветове и цветни карти за земя издигахме своите най-високи кули и най-стабилни къщи. Научихме много интересни неща за алтернативните методи, които трябва да използваме, за да е чиста природата – зелените покриви, дъждовни градини, фотоволтаични панели, стъклопакети и др.
На третия етаж се пренесохме в бъдещето – произвеждахме електрически ток чрез свойствата на водата, видяхме как изглеждат космическите храни и летяхме с космически кораб сред звездите под купола на планетариума. Направихме и най-вълнуващата разходка в Слънчевата система.  



И още интересни неща преживяхме в този ден – обяд в „Макдоналдс“ до площада на книгите и слънчева разходка до най-забележителните сгради в центъра на нашата столица.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар